بهترین روش های گرفتن تلخی قورمه سبزی
کرم سبزی بسته به نوع شهرها و فرهنگ های مختلف آنها به روش های مختلفی طبخ و تهیه می شود. مانند خورش قورمه سبزی آذریا که طرز تهیه آن با سایر قورمه سبزی شهرها متفاوت است. این خورش سبزی لذیذ را می توان با رعایت چند نکته به خوبی پخت. اما گاهی به دلایلی این آش تلخ می شود و باید به دنبال راهی باشید تا تلخی آن را از آش سبزی خارج کنید. در زیر علل تلخی و راه حل های ساده برای رهایی از تلخی قرمه سبزی را ارائه می دهیم.
چگونه تلخی سبزیجات سبز را از بین ببریم؟
برای داشتن یک سوپ سبزی خوب باید همیشه به یک سری نکات مانند نسبت سبزی به سوپ سبزی، طرز سرخ کردن سبزی، انتخاب نوع حبوبات و… توجه کرد. اما یکی از تلخ ترین تجربه های آشپزی، تلخی سوپ سبزیجات است که مشکلی رایج در بین خانم های خانه دار است. در اینجا به برخی از دلایل اصلی تلخی این سوپ خوشمزه اشاره می کنیم.
علل تلخی سوپ سبزیجات
1. استفاده زیاد از شنبلیله
ممکن است در مخلوط سبزیجات، حلقه بسیار زیاد است، بنابراین توجه به نسبت سبزی به سبزی بسیار مهم است. (همانطور که می دانید، در تمام دستورات مربوط به آشپزی لذیذ وگان، ذکر شده است که شنبلیله باید به صورت تازه و خشک در فرمول لذیذ وگان استفاده شود.)
👩🍳 توجه: او می تواند اگر گوشت با پیاز سرخ شد از شنبلیله استفاده کنید. به این ترتیب میزان شنبلیله کنترل می شود.
2. عدم استفاده صحیح از لیمو عمانی
لیمو عمانی می تواند سوپ را تلخ کند. بنابراین از لیموهای مرغوب استفاده کنید. قبل از اضافه کردن لیمو عمانی به دستور غذا، دانههای لیمو را میگرفت یا چند ساعت در آب خیس میکرد. می توانید یک لیمو عمانی را بشکنید و بعد از برداشتن دانه های آن، لیمو را با قاشق چرخ کرده و در نیم ساعت آخر یکی دو قاشق غذاخوری به سوپ اضافه کنید.
👩🍳 توجه: لیموهای عمانی را که به درستی خشک نشده اند یا هسته آن ها را جدا نکرده اند به سوپ اضافه نکنید. همچنین مراقب باشید که مقدار زیادی لیمو عمانی در سوپ باقی نگذارید، زیرا باعث تلخ شدن سوپ می شود. علاوه بر این، آن را چند ساعت در آب خیس کنید و سپس از آن استفاده کنید.
3. سرخ کردن بیش از حد سبزیجات
سبزیجات سرخ شده همچنین می تواند سوپ را تلخ کند. از اونور بوم برای خوشمزه تر کردن آش سبزی استفاده نمی کنیم! سرخ کردن سبزیجات محدودیتی دارد.
👩🍳 توجه: درست است که هر چه بیشتر سبزیجات سرخ شوند، سوپ سبزی معطر و خوش طعم تر می شود، اما اولین قدم این است که این کار را با حرارت ملایم، با روغن کافی و به مدت طولانی انجام دهید تا سبزیجات پخته شوند. کم کم برشته می شوند، به این معنا نیست که قهوه ای می شوند و می سوزند!
راه های بدست آوردن تلخی گورمای گیاهی
اولین کاری که برای از بین بردن تلخی سوپ سبزیجات باید انجام دهید این است که بفهمید چرا سوپ تلخ است. سپس با استفاده از محلول های زیر می توانید تلخی سوپ را کاهش دهید.
توجه: اگر تلخی قرمه سبزی به دلیل لیمو عمانی است، لازم است قبل از استفاده از محلول های زیر، لیمو را از آش خارج کنید.
۱- سبزیجات پخته شده (به جز شنبلیله) را اضافه کنید
وقتی خورش سبزی کاملا پخته نشد می توانید با افزودن خورش سبزی از تلخی آن کم کنید. به عنوان مثال می توانید مقداری گشنیز سرخ شده به سوپ اضافه کنید. گشنیز خشک هم میشه استفاده کرد.
اگر مشکل خیلی زیاد است زنگ بزنید:
توجه به نسبت سبزی به سبزی بسیار مهم است. هر کیلوگرم سبزی سبز به 100 گرم شنبلیله نیاز دارد. همچنین برای اطمینان بیشتر نمی توانید شنبلیله را به مخلوط سبزیجات اضافه کنید و هنگام سرخ کردن گوشت سبزیجات کمی شنبلیله به آن اضافه کنید. (اما زیاد سرخ نکنید.)
راه حل بعد از اتفاق!
اگر به خاطر رازیانه احساس می کنید آش شما خیلی تلخ است می توانید مقداری اسفناج و گشنیز اضافی را در روغن تفت دهید و به سوپ اضافه کنید. میزان استفاده از این سبزی بستگی به تلخی سوپ سبزی دارد که در این صورت سبزیجاتی مانند گشنیز به از بین بردن تلخی سوپ سبزی نیز تاثیر خوبی دارد و لعاب سوپ سبزیجات.
راه دیگر برای از بین بردن تلخی آش قورمی سبزی، استفاده از یک قاشق رب گوجه فرنگی در آش است. لازم به ذکر است که اگر مقدار رب گوجه فرنگی اضافه شده زیاد باشد طعم سوپ را خراب می کند.
۲- سیب زمینی ها را اضافه کنید
با افزودن ۱ یا ۲ عدد سیب زمینی به خورش سبزی می توانید از تلخی آن بکاهید. در واقع وقتی سیب زمینی در سوپ پخته می شود، تلخی و شوری سوپ را به خود جذب می کند. لازم به ذکر است که سیب زمینی ها قبل از پخته شدن کامل از سوپ خارج شده اند. زیرا سیب زمینی پخته تلخی و شوری را به غذا باز می گرداند.
3- آب پرتقال و آبلیمو را اضافه کنید
با اضافه کردن آب پرتقال یا آبلیمو می توانید تلخی خورش کرم سبزی را بگیرید. جالب است بدانید که از آب پرتقال برای کاهش تندی غذا نیز استفاده می شود.
مراقب آبلیمو باشید!
اگر به جای لیمو عمانی از آبلیمو استفاده می کنید، یادتان باشد که تفاله لیمو را به غذا اضافه نکنید که باعث تلخی غذا می شود.
حفاظت
اگر آبلیموی خانگی است آن را از صافی رد کنید و اگر مصنوعی است قبل از استفاده آن را بررسی کنید.
4- استفاده از آب
اگر تلخی خورش ناشی از لیمو سبز عمانی است، می توانید با اضافه کردن مقدار کمی آب، تلخی خورش را از بین ببرید. باید به مقدار آبگوشت توجه کرد تا سوپ خیلی ترش نشود.
5- حبه قند را اضافه کنید
با افزودن دو حبه قند می توانید تلخی خورش سبزی را کم یا از بین ببرید.
6- از رب گوجه فرنگی استفاده کنید
راه دیگر برای گرفتن تلخی قرمه سبزی استفاده از یک قاشق رب گوجه فرنگی در آش است. لازم به ذکر است که اگر مقدار رب گوجه فرنگی اضافه شده زیاد باشد طعم سوپ را خراب می کند.
7- پیازهای سرخ شده را اضافه کنید
برای تلخی بیشتر سوپ می توانید یک پیاز متوسط را تفت دهید و به سوپ اضافه کنید. با این کار از تلخی خورش سبزی کاسته می شود.
حرف آخر
قرمه سبزی به دلیل وجود سبزیجات مختلف مانند گشنیز، شنبلیله، تره و جعفری، علاوه بر گوشت قرمز و حبوبات، تقریباً تمامی عناصر هرم غذایی را در بر می گیرد و از نظر ارزش غذایی یک غذای کامل محسوب می شود. پس با رعایت نکات ذکر شده در این مطلب می توانید یک خورش خوشمزه و معطر تهیه کنید.
چگونه تلخی سوپ سبزیجات را از بین ببریم؟ آیا راه دیگری برای دریافت تلخی سبزیجات لذیذ سراغ دارید؟ لطفا نظرات، تجربیات و نکات خود را با ما و سایر مخاطبین جومیت به اشتراک بگذارید.
راهکارهای رفع تلخی قیمه و جلوگیری از تلخی پختن، راهکارهای رفع تلخی فسنجان و روش های عملی از بین بردن تلخی غذا را نیز می توانید در جومیت بخوانید.