مطالب

معرفی گل کاملیا و روش های کاشت و نگهداری از آن

گل کاملیا با نام لاتین “Camellia” به دلیل گل های بی بو و زیبای رنگ های سفید، زرد، صورتی، قرمز و صدفی معروف است. این گل به دلیل ساختار چند لایه شبیه گل رز است و شکوفه های آن ماندگار و بسیار بادوام است.

این گیاه بوته ای است و می تواند همیشه سبز باقی بماند. آنها ظاهری کوتوله مانند دارند و شبیه بوته ها هستند. ارتفاع این گل ها در گلدان های 15 تا 20 سانتی متری به 150 تا 200 سانتی متر می رسد و در صورت کاشت در باغ بین 4 تا 5 متر رشد می کنند.

اگرچه نگهداری از گیاه کاملیا سخت و دردسرساز نیست، اما مانند هر گیاهی ترفندهایی در پرورش و مراقبت از آن وجود دارد که باید بدانید. در مقاله زیر می توانید انواع اطلاعات لازم در مورد مراقبت از کاملیا را مطالعه کنید.

گل کاملیاگل کاملیا

شرایط لازم برای نگهداری گل کاملیا

کاملیا را می توان در فضای باز مانند باغ، بالکن، تراس و یا در یک گلدان بزرگ در دفتر یا خانه پرورش داد. عمدتاً در مناطق معتدل رشد می کند و با آب و هوای بسیار گرم سازگار نیست.

به طور کلی، تقریباً در همه جا به جز استان های جنوبی قابل کشت است. در حالی که می توان آنها را در هوای آزاد در آب و هوای معتدل کشت کرد، آنها را می توان در گلدان در آب و هوای سردتر نیز پرورش داد و در زمستان به داخل خانه آورد.

نور و دمای مورد نیاز کاملیا

این گل را نمی توان به اندازه کافی در شرایط نور کم تغذیه و پرورش داد. در نتیجه، به دلیل نور کم، گل های آن ممکن است پژمرده، تیره شده و در مناطق سایه شروع به ریزش کنند. کاملیا ممکن است بیشتر به سمت نور روز باشد. بنابراین اگر گل در مکانی قرار دارد که نور خورشید را دریافت نمی کند، باید در فواصل زمانی معین به سمت نور خورشید هدایت شود، اما نه مستقیم. بنابراین، گل در یک جهت خم نمی شود.

از طرفی نور مستقیم خورشید برای این گیاه مناسب نیست، شترها را باید در مناطقی که کمی سایه دارند قرار دهید. نباید فراموش کنیم که آنها نور و محیط های روشن را بیشتر از همه دوست دارند.

ضمناً باید شتر را از باد دور نگه دارید و دمای محیط در زمستان کمتر از 14-15 درجه نباشد. هنگامی که باد گل را تکان می دهد، ساقه گیاه به لرزه در می آید و جریان هوا به ریشه های آن در خاک می رسد و این امر عمر گل را کوتاه می کند و در نهایت برگ های آن زرد و پژمرده می شوند. بنابراین باید از مکان های بادخیز مانند در و پنجره دور نگه داشته شود.

کاملیا عاشق محیط های گرم و بدون باد است. پس نمی توان گفت که در برابر سرما مقاوم است. ضمناً در مکان هایی که تابستان بسیار گرم است باید از قرار گرفتن در معرض گرمای شدید جلوگیری کرد و در سایه قرار داد.

از آنجایی که فصل زمستان فصل اصلی گلدهی کاملیا است، این گیاه را باید تا اردیبهشت در مکان هایی با دمای 4 تا 7 درجه نگهداری کرد. در این ماه ها می توان آنها را در فضای باز و در مناطق نیمه سایه دار نگهداری کرد. ممکن است در طول دوره گلدهی به رطوبت بیشتری نیاز داشته باشد.

گفته می شود که گل کاملیا تا 20- درجه سرما را تحمل می کند. اما دمای زیر 12- درجه در مکان هایی با رطوبت کم و باد شدید برای سلامتی او مناسب نیست.

گل کاملیاگل کاملیا

نیازهای خاک کاملیا

خاک برای رشد گیاه بسیار مهم است. کاملیاها خاکی با زهکشی خوب، مرطوب، کمی غنی از هوموس و خاک اسیدی غنی از مواد آلی را دوست دارند. PH خاک باید 5.5 تا 6.5 باشد خاک آهکی برای این گیاه اصلا خوب نیست، زیرا برگها خیلی زود زرد می شوند. علاوه بر این نشاط و زیبایی خود را از دست می دهد.

اگر این گل را در خانه گلدان می کنید، خاک آن باید مخلوطی از پیت ماس، پوست پوسیده کاج، لوم شنی و پرلیت باشد.

نحوه آبیاری گل کاملیا

آبیاری گل کاملیا دو بار در هفته در تابستان و در زمستان هفته ای یکبار برای استفاده به عنوان اسپری توصیه می شود. از آبیاری این گل غافل نشوید. شما باید این کار را عمدتاً در اوایل صبح یا عصر انجام دهید. به طوری که آب اولاً به کل خاک و ثانیاً بدون گچ برسد. لازم به ذکر است که مقدار آب در هر آبیاری باید ثابت باشد. آب انباشته شده در ته ظرف که مابقی آب اضافی است باید در همان روز تخلیه شود.

به این ترتیب از مشکلاتی مانند بوی بد و آفات گیاهی جلوگیری خواهید کرد. زمانی که متوجه خشک شدن خاک گل شدید، باید آن را آبیاری کنید. اما خاک نباید خیلی خشک باشد. اگر خاک مرطوب باشد به این معنی است که گیاه هنوز از آبی که قبلا داده شده استفاده نکرده است.

به کوددهی خاک توجه کنید. خاک باید با مواد مغذی تغذیه شود. در پاییز و زمستان می توانید هر دو هفته یک بار به خاک کود اضافه کنید. استفاده از کودها و آب میوه های طبیعی که باعث افزایش PH خاک می شوند توصیه نمی شود. کودهای مایع حاوی آهن و پتاسیم ترجیح داده می شوند.

چگونه گل کاملیا را هرس کنیم

هرس برای مراقبت از گل کاملیا برای گلدهی و رشد برگ جدید بسیار مهم است. هنگامی که گل های روی شاخه ها شروع به پژمرده شدن و ریزش کردند، باید برگ های پژمرده را حذف یا هرس کرد تا گیاه دوباره به گلدهی تشویق شود. محل برش را با موم، سیلیکون سرد یا چسب غیر قابل اشتعال بپوشانید تا از ورود جریان هوا به ناحیه برش گیاه جلوگیری کنید.

چگونه گل کاملیا را هرس کنیمچگونه گل کاملیا را هرس کنیم

زمان گلدهی کاملیا

زمان گلدهی گل کاملیا بسته به نوع گل ممکن است متفاوت باشد. می تواند از اواخر پاییز تا بهار، از زمستان به بهار یا از اواخر زمستان تا اواسط بهار شکوفا شود. در پاییز یا در نیمه دوم زمستان در زیستگاه طبیعی خود شکوفا می شود. با این حال، برخی از گونه ها می توانند در اواسط بهار یا اوایل پاییز شکوفا شوند. با این حال، آنها در ماه های دیگر شکوفه نمی دهند.

روش های تکثیر گل کاملیا

1. کاشت بذر کاملیا

وقتی میوه های کاملیا رسید و روی شاخه خشک شد، می توانید بدون اتلاف وقت، دانه ها را از داخل جدا کرده و در خاک بکارید. آنها را نباید خیلی عمیق کاشت، فقط سطوح بالایی باید با خاک بسیار سبک پوشانده شود. پس از آن روی گلدان را با نایلون بپوشانید تا جوانه بزند.

2. پرورش کاملیا باگوش

روش دیگر انتشار با استفاده از باگ است که اگرچه تاکنون چندان موثر نبوده است. در این روش فرآیند تولید مثل با جداسازی از ریشه گیاه انجام می شود. گیاه را از ریشه جدا کرده و در گلدان دیگری می کارند. آبیاری و سایر مراقبت ها نیز ادامه می یابد و شاخه های جوان در بهار و تابستان ضخیم می شوند.

از شاخه های ضخیم و تازه گل کاملیا شاخه ای به طول 10-15 سانتی متر بریده می شود. این شاخه که بعداً جوانه می زند در خاک حاصلخیز عاری از آهک کاشته می شود. با مراقبت منظم هر روز، متوجه خواهید شد که کاملیا شما زمانی ریشه خواهد داشت که تمام نیازهای روزانه آن برآورده شود.

پس از ریشه زایی، آن را از جای خود خارج کرده و در محل اصلی خود می کارند. با این حال، نباید فراموش کنیم که این گل دیرتر از سایر گیاهان ریشه می دهد.

نحوه انتخاب و تعویض گلدان برای گل کاملیا

گیاهان کاملیا را می توان به راحتی تکثیر کرد زیرا می توانند تا چهار بذر تولید کنند. پس یک کاسه بزرگ برای او انتخاب کنید. کاشت آن در گلدان های ساخته شده از الیاف مخصوص توصیه می شود، زیرا در این گلدان ها ریشه ها به راحتی در خاک حرکت می کنند.

به این ترتیب می توان نهال های ریشه دار را بدون حذف در گلدان های اصلی کاشت. خاک گلدان باید سالی یک بار در فروردین تعویض شود.

🌱 توجه: مهمترین چیزی که در اینجا باید به آن توجه کرد این است که گلدان گل باید حداقل یک اندازه بزرگتر باشد.

گل کاملیاگل کاملیا

چه عواملی به گل کاملیا آسیب می رساند؟

مانند هر گیاهی، شرایط و عوامل منفی وجود دارد که بر گل کاملیا تأثیر می گذارد. برخی از آنها شامل موارد زیر است:

  • دهانه های بسته کاسه؛ سوراخ در گلدان در تنظیم تعادل کیفیت خاک و رطوبت مهم است.
  • آبیاری بیش از حد گلها
  • گیاهان را نزدیک گیاهان بیمار نگه دارید
  • گیاه را از برگ ها و شاخه های خشک کوتاه نکنید
  • کیفیت خاک ضعیف است
  • کمبود ویتامین
  • آبیاری با آب گچ
  • بیماری هایی مانند قارچ هایی که روی برگ های گیاه ایجاد می شوند
  • موجوداتی مانند مگس و کرم

خواص دارویی گل کاملیا

روغن استخراج شده از گل کاملیا سرشار از پروتئین، ویتامین E و اسیدهای چرب امگا است. به دلیل این ویژگی ها، با استفاده از روغن کاملیا، پوست پروتئین مورد نیاز خود را دریافت می کند. علاوه بر این، مزایای آن را می توان به شرح زیر خلاصه کرد:

  • روغن گل کاملیا که از گل کاملیا به دست می آید دارای خواص درمانی بسیاری است و برای مشکلات پوستی مفید است.
  • از مشکلات پوستی جلوگیری می کند و به حفظ سلامت و زیبایی پوست کمک می کند.
  • در از بین بردن آکنه و عوارض آن موثر است.
  • برای از بین بردن جای زخم استفاده می شود.
  • از پوست در برابر نور مضر خورشید محافظت می کند.

گل کاملیاگل کاملیا

حرف آخر

از گل کاملیا برای محوطه سازی و زیباسازی باغ ها، بالکن ها، تراس ها، پارک ها و باغ هایی که آب و هوای مناسبی دارند استفاده می شود. یک گیاه زینتی بسیار محبوب را می توان به عنوان هدیه گرفت.

انواع مختلفی از کاملیا وجود دارد که در بین مردم به رز ژاپنی یا رز زمستانی معروف است. این گیاه همیشه سبز است و برگ های آن در زمستان هرگز نمی ریزد. در مقایسه با سایر گل ها کمی ظریف است. تا زمانی که به درستی از آن مراقبت شود، سال ها دوام می آورد. در مکان هایی که نور طبیعی کافی نیست، می توانید نیاز گیاه به نور را با استفاده از لامپ جبران کنید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا