سبک زندگی

چه کسانی نباید سوار هواپیما شوند؟

افرادی که نمی‌توانند سوار هواپیما شوند، بهتر است از روش‌های دیگر برای رسیدن به مقصد خود استفاده کنند.

قوانین منع سفر هوایی برای این افراد به دلایل منطقی و علمی وضع شده‌اند، زیرا پرواز ممکن است سلامت برخی از آن‌ها را به خطر بیندازد. همچنین، عواملی نظیر سن و شرایط جسمی نیز می‌تواند مانع از سفر هوایی این افراد شود. آگاهی از قوانین ایرلاین‌ها در مورد سوار شدن مسافران، می‌تواند در انتخاب روش سفر تأثیرگذار باشد. در ادامه، اطلاعات مفیدی در مورد افرادی که نباید سوار هواپیما شوند ارائه خواهیم داد.

چرا سفر هوایی برای بیماران خطرناک است؟

بیشتر افرادی که سفر با هواپیما برایشان خطرناک است، بیماران هستند. ایرلاین‌ها به سلامت مسافران اهمیت زیادی می‌دهند و بنابراین از حضور برخی بیماران در پروازها جلوگیری می‌کنند. سفر هوایی برای برخی مسافران می‌تواند خطرات جدی به همراه داشته باشد و حتی جان آن‌ها را تهدید کند. به همین دلیل، قبل از پرواز، مهمانداران و کارکنان فرودگاه معمولاً از وضعیت سلامت مسافران سؤال می‌کنند، هرچند که این بررسی به طور کامل انجام نمی‌شود.

توصیه ما این است که پیش از خرید بلیط هواپیما یا حداقل ۷۲ ساعت پیش از پرواز، با پزشک خود مشورت کنید و وضعیت سلامت خود را مورد بررسی قرار دهید. همچنین توجه داشته باشید که مدت زمان پرواز می‌تواند بر وخامت برخی بیماری‌ها تأثیر بگذارد. اگر بلیط شما چندمسیره است و باید ساعت‌ها در هواپیما بمانید، حتماً از توانایی بدنتان برای تحمل پروازهای طولانی مطمئن شوید. اگر خدای‌ناکرده دچار بیماری‌های زیر هستید، بهتر است از سفر با هواپیما صرف‌نظر کنید. همچنین ایرلاین‌های مختلف ممکن است تفاوت‌های جزئی در قوانین مربوط به افرادی که نمی‌توانند سوار هواپیما شوند، داشته باشند؛ بنابراین بهتر است قوانین ایرلاین موردنظر خود را در نظر بگیرید.

قوانین پرواز برای سالمندان و معلولین

سالمندان، به‌شرط سلامت، در گروه افرادی که نباید سوار هواپیما شوند قرار نمی‌گیرند. در واقع، پرواز برای بسیاری از سالمندان می‌تواند گزینه‌ای مناسب‌تر نسبت به سایر روش‌های سفر باشد. بااین‌حال، سفرهای طولانی هوایی ممکن است عوارضی مانند ورم پا، سردرد، خواب‌آلودگی، کاهش رطوبت بدن، نفخ، خشکی پوست و دندان‌درد را به همراه داشته باشد. این عوارض باید به‌عنوان معیارهایی برای مجوز ورود به هواپیما در نظر گرفته شوند.

شرایط مشابهی برای معلولین نیز وجود دارد؛ عزیزانی که مشکلات حرکتی خاصی ندارند، می‌توانند با کمک ویلچر به داخل هواپیما منتقل شوند. ایرلاین‌های ایرانی و خارجی شرایط متفاوتی برای پذیرش سالمندان و توان‌یابان دارند، بنابراین بهتر است قبل از خرید بلیط هواپیما، این شرایط را بررسی کرده و با پزشک مشورت کنید.

قوانین سوار کردن کودکان بدون والدین

کودکان بدون همراهی والدین در دسته افرادی قرار دارند که معمولاً نباید سوار هواپیما شوند. بااین‌حال، گاهی اوقات سفر هوایی کودک بدون والدین اجتناب‌ناپذیر می‌شود. برخی از ایرلاین‌ها مانند ماهان، ایران‌ایر و تابان قوانین خاصی برای این موضوع دارند. هنگام خرید بلیط از این شرکت‌ها، لازم است شرایط سفر کودک بدون والدین را به مسئول مربوطه اطلاع دهید. این خدمات معمولاً برای کودکان ۵ تا ۱۲ سال ارائه می‌شود. همچنین، همراه‌داشتن مدارک شناسایی کودک و سرپرست، رضایت‌نامه ولی و فرم درخواست سفر هوایی کودک بدون حضور والدین از الزامات این سفر است.

چه کسانی نباید سوار هواپیما شوند؟

چه افرادی نباید سوار هواپیما شوند؟

افرادی که در ادامه معرفی می‌کنیم، نباید سوار هواپیما شوند و سفر هوایی برای آنها ممنوع است:

۱. افراد مبتلا به بیماری‌های خونی

اکثر مسافران تصور می‌کنند که پرواز برای بیماران خونی خطری ندارد. اما باید بدانید که سفر هوایی برای این بیماران نیز ممنوع است. افرادی که به بیماری‌های خونی زیر مبتلا هستند، نباید سوار هواپیما شوند:

بیمارانی باسابقه کاهش هموگلوبین خون

بیماران مبتلا به سلول داسی‌شکل

۲. زنان باردار

بارداری یکی از حساس‌ترین دوران زندگی زنان است و ایرلاین‌ها توجه ویژه‌ای به این موضوع دارند. بانوانی که هنوز به هفته ۲۸ام بارداری نرسیده‌اند، می‌توانند بدون مشکل سفر کنند؛ اما پرواز برای بانوان باردار با بیش از ۳۴ هفته ممنوع است. همچنین قوانین مربوط به زمان پرواز نیز متفاوت است.

نکته: پروازهای کمتر از ۲ ساعت برای زنان باردار در هفته ۳۲ بارداری مجاز است. همچنین پروازهای بیشتر از ۲ ساعت برای زنان باردار در هفته ۲۷ ممکن است خطری ایجاد نکند.

C:\Users\HPE3\Downloads\banner-muslim-arabic-pregnant-wo.jpg

۳. مبتلایان به روان‌پریشی و افرادی که مشکلات اعصاب و روان دارند

افراد مبتلا به این اختلال ممکن است واقعیت را فراموش کنند و دچار توهمات آزاردهنده شوند. شرایط در هواپیما می‌تواند وضعیت این افراد را وخیم‌تر کند؛ بنابراین، بیماران مبتلا به روان‌پریشی باید تنها با مجوز روان‌پزشک سوار هواپیما شوند؛ در غیر این صورت، سلامت خود و دیگر مسافران در خطر خواهد بود. ترس از ارتفاع، ترس از محیط‌های بسته و مشکلات مشابه، سفرهای هوایی را برای افرادی با اختلالات اعصاب و روان دشوارتر می‌کند.

۴. بیماران قلبی

مشکلات قلبی می‌توانند در حین پرواز تشدید شوند و به همین دلیل بیماران قلبی عروقی در زمره افرادی قرار می‌گیرند که نباید سوار هواپیما شوند. اختلاف فشار هوا در ارتفاع بالا ممکن است وضعیت جسمانی این بیماران را به خطر بیندازد و به همین دلیل بسیاری از ایرلاین‌ها پرواز برای این افراد را ممنوع کرده‌اند. گروه‌های مختلف بیماری‌های قلبی شامل موارد زیر هستند:

بیمارانی که اخیراً سکته قلبی کرده‌اند

افرادی که مشکلات قلبی یا تنفسی دارند

بیمارانی که آنژیوپلاستی کرده‌اند

بیمارانی که جدیداً اقدام به جراحی قلب باز کرده‌اند

چه کسانی نباید سوار هواپیما شوند؟

۵. افرادی که جراحی مخچه انجام داده‌اند

جراحی مخچه ممکن است با خطر خونریزی پس از عمل همراه باشد. باتوجه‌به تغییرات فشار در حین پرواز، احتمال خونریزی در این بیماران افزایش می‌یابد. به همین دلیل پزشکان توصیه می‌کنند که افرادی که جراحی مخچه انجام داده‌اند، از سوارشدن به هواپیما خودداری کنند.

۷. افراد درگیر با بیماری صرع

صرع باعث بروز حملات عصبی غیرمنتظره‌ای می‌شود که در زمان‌های نامشخصی اتفاق می‌افتد. این شرایط محدودیت‌هایی برای مبتلایان به صرع ایجاد کرده است؛ به‌طوری‌که این افراد حتی مجاز به رانندگی نیستند. حضور بیماران مبتلا به صرع در هواپیما نیز مجاز نیست.

۸. افراد مبتلا به باروتروما

باروتروما به آسیب فیزیکی ناشی از تغییر فشار محیط در حفره‌های بدن اطلاق می‌شود. این عارضه ممکن است در حین پرواز یا غواصی رخ دهد و با تغییر فشار هوای ناشی از پرواز، سینوس‌ها دچار انسداد شوند. این شرایط می‌تواند خطرات جدی برای سلامتی ایجاد کند.

۹. بیمارانی که با حملات مغزی ایسکمیک دست‌وپنجه نرم می‌کنند

افرادی که سابقه حمله مغزی دارند امکان دارد در ۴۸ ساعت بعد مجدداً درگیر این عارضه می‌شوند. این موضوع شامل افرادی است که سکته مغزی داشته‌اند. شرایط درمان یا احیای این بیماران در هواپیما وجود ندارد، بنابراین آن‌ها نیز باید از سفر هوایی پرهیز کنند.

۱۰. افرادی که از بیماری‌های گوش، حلق و بینی رنج می‌برند

فرود و صعود هواپیما فشار داخلی و خارجی گوش را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. پرده گوش کودکان به‌خصوص در نوزادان زیر ۲ سال به طور کامل رشد نکرده است و این موضوع می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند. پزشکان به والدین توصیه می‌کنند در حین فرود و صعود، خوراکی‌های جویدنی به کودکان بدهند تا فشار میان قسمت‌های بیرونی و داخلی گوش حفظ شود. مشکلات گوش، حلق و بینی نیز در حین پرواز ممکن است تشدید شود، بنابراین این بیماران نیز باید از سفر هوایی خودداری کنند.

۱۱. مبتلایان به عفونت‌های مغزی

مغز عضو حساسی است و عفونت‌های مغزی می‌توانند در حین پرواز مشکلاتی ایجاد کنند. برای مثال، مننژیت یکی از این عفونت‌های مغزی است که باید حداقل یک هفته از ابتلا به آن بگذرد تا پزشک مجوز پرواز را صادر کند.

کد خبر 885206

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا