مطالب
طرز تهیه مربای گیلاس با ماندگاری بالا به صورت تصویری
جومیت سرویس آشپزی مربای آلبالو بدون شک یکی از خوشمزه ترین مرباهای تابستانی است. طرز تهیه مربای آلبالو بسیار ساده است و با پختن آلبالو در شربت شکر، آبلیمو و پکتین میوه تهیه می شود. در این مقاله طرز تهیه مربای گیلاس شیشه ای را یاد می گیریم. روش های نگهداری گیلاس در خانه را نیز می توانید در جومیت بخوانید.
طرز تهیه مربای گیلاس شیشه ای
مواد لازم | |
گیلاس | 500 گرم |
با تشکر | 3-5 فنجان (معادل 600 گرم تا 1 کیلوگرم) |
پکتین میوه | 170 گرم |
آب لیموی تازه | 1/4 فنجان (معادل 59 میلی لیتر) |
دستور پخت
- ابتدا ساقه های آلبالو را جدا کرده و بشویید سپس آلبالوها را در آبکش بریزید و بگذارید تا خشک شوند.
- گیلاس ها را از هسته جدا کنید، سپس با استفاده از یک چاقوی تیز آن ها را به دو نیم کنید (بعد از اینکه هسته های آلبالو را جدا کنید، باید حداقل چهار فنجان گیلاس بدون هسته داشته باشید).
- آلبالوها را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید.
- پکتین میوه را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
- آب لیمو را به کاسه اضافه کنید و مواد را هم بزنید. آب لیمو حاوی پکتین است و طعم آن می تواند مربای آلبالو را خوشمزه تر کند.
- مواد داخل قابلمه را با حرارت زیاد هم بزنید تا بجوشد سپس حرارت را ملایم کنید.
- 5 فنجان شکر را به کاسه اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید مقدار شکر را به 3 فنجان کاهش دهید تا مربای آلبالو سالم تر شود.
- مخلوط را در قابلمه هم بزنید و صبر کنید تا بجوشد.
- مربای آلبالو را به مدت یک دقیقه روی حرارت متوسط بگذارید تا بجوشد سپس حرارت را خاموش کنید.
- برای تهیه مربای آلبالو می توانید از شیشه کنسرو یا کاسه معمولی و صافی فلزی استفاده کنید.
- نیمی از قابلمه را بریزید و روی آتش بگذارید تا بجوشد. شیشه های مربای مورد نظر را به مدت 10 دقیقه در آب جوش در قابلمه قرار دهید تا آب وارد شیشه ها نشود سپس حرارت را کم کنید.
- درب شیشه ها را تمیز می شوییم، سپس روی آن ها آب جوش می ریزیم تا کاملاً استریل شوند.
- شیشه ها را با احتیاط از حمام آب در حال جوش خارج کنید.
- مربای آلبالو را در فنجان های داغ بریزید تا داغ شوند و 0.6 سانتی متر از لبه فنجان ها خالی کنید.
- درب شیشه را محکم ببندید.
- شیشه های مربا را دوباره در حمام آب در حال جوش قرار دهید و زمان گرم شدن را با توجه به ارتفاع تنظیم کنید.
- برای ارتفاعات 305 متر یا کمتر، 5 دقیقه. برای ارتفاعات از 306 تا 1829 متر، 10 دقیقه و در ارتفاعات بالای 1830 متر، 15 دقیقه گرم کنید.
- پس از گرم شدن، شیشه ها را از حمام آب در حال جوش خارج کرده و روی سطح صافی قرار دهید تا خنک شوند.
- با فشار دادن مرکز درب هر شیشه، می توانید از بسته شدن شیشه ها اطمینان حاصل کنید.
- در صورتی که درب شیشه با فشار دادن باز شود، مهر و موم نشده است و باید در یخچال نگهداری شود. در غیر این صورت می توانید آن را بیرون از یخچال (کابینت) نگهداری کنید و در مواقع لزوم از آن استفاده کنید.
توجه: تهیه مربای آلبالو با روشی که در این مقاله ذکر شد، اگرچه زمان بیشتری می برد، اما به این ترتیب می توانید مربا را به مدت طولانی در بیرون یخچال نگهداری کنید و در مواقع لزوم از آن استفاده کنید.
حرف آخر
مربای آلبالو مانند مربای آلبالو و مربای توت فرنگی یک مربای خوش رنگ و خوشمزه برای فصل تابستان است که به راحتی می توان آن را در منزل تهیه کرد. همانطور که مشاهده کردید با تهیه مربای گیلاس شیشه ای می توانید این میوه را برای مدت طولانی نگهداری کنید و از خواص بی نظیر آلبالو در سایر فصول سال بهره مند شوید. علاوه بر مربا، کمپوت آلبالو نیز یکی از محصولات خوشمزه این میوه تابستانی است که تهیه آن می تواند برای دوستداران این میوه مفرح باشد. امیدواریم از این مقاله نهایت استفاده را برده باشید و نظرات و پیشنهادات خود را از طریق قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.