مطالب

بایدها و نبایدهای نگهداری از شیرخشک

جومیت | خدمات مادر و کودک – همیشه به مادران توصیه می شود تا حد امکان به نوزادان خود شیر بدهند. زیرا فواید شیردهی بسیار زیاد است. اما گاهی به دلایلی نمی توان با شیر مادر شیر داد. به همین دلیل، مادران همیشه به دنبال بهترین انواع شیر خشک برای نوزادان خود هستند. اما در این صورت نگهداری صحیح بسته های شیر خشک برای سلامت کودکان بسیار مهم است. در ادامه این مقاله به روش های نگهداری شیرخشک می پردازیم. با ما همراه باشید

نحوه نگهداری شیر خشک

ظروف شیرخشک نباید در معرض نور مستقیم خورشید یا هر گونه گرما قرار گیرد، بنابراین از قفسه ها، کابینت ها، اجاق گاز، لوله های آب گرم و حتی سیستم های گرمایشی به دور از نور خورشید استفاده کنید. شیرخشک را نیز باید سرد نگه دارید. اما نیازی نیست یک کارتن شیرخشک در فریزر قرار دهید. زیرا گرما و سرما باعث از بین رفتن مواد مغذی شیرخشک می شود. توجه داشته باشید که جای مناسبی برای نگهداری شیرخشک در محیط مرطوب یا در یخچال نیست. زیرا باعث چسبیدن شیرخشک به هم و در نتیجه افزایش غلظت شیرخشک می شود. بنابراین کارتن های شیرخشک را نباید در معرض گرما، سرما و رطوبت قرار داد.

دمای ایده آل برای نگهداری شیرخشک بین 12 تا 24 درجه سانتیگراد است. کارتن های باز نشده شیرخشک را نیز می توان به مدت 18 تا 24 ماه در جای خشک و خنک نگهداری کرد. اما هنگام خرید شیرخشک تاریخ انقضای حک شده روی ظرف شیرخشک را بررسی کنید.

توجه: هنگام خرید شیر خشک، مطمئن شوید که ظرف بدون خط و خش، نشتی یا آسیب های دیگر باشد. از خرید این شیرخشک ها خودداری کنید.

نگهداری کارتن های شیر خشکنگهداری کارتن های شیر خشک

ماندگاری شیرخشک باز شده

در دستورالعمل بسته بندی شیرخشک مدت نگهداری درج شده است. معمولا بین 3 هفته تا 1 ماه باید از یک کارتن شیر خشک استفاده کرد. بهتر است 3 هفته پس از باز کردن قوطی از شیرخشک استفاده شود. در غیر این صورت احتمال ابتلای کودک افزایش می یابد. اطمینان حاصل کنید که قوطی را کاملاً بپوشانید و آن را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

مدت زمان نگهداری شیرخشک آماده

شیرخشک آماده باید بلافاصله مصرف شود و مابقی دور ریخته شود. اگر می خواهید از بقیه شیر استفاده کنید باید شیرخشک را در یخچال بگذارید و ظرف 24 ساعت از آن استفاده کنید. توجه داشته باشید که شیرخشک آماده را فقط به مدت یک ساعت می توان بیرون از یخچال نگهداری کرد. نگهداری شیرخشک آماده شده در یخچال و گرم کردن مجدد آن باعث عفونت کودک می شود. در واقع وقتی کودک از فنجان شیر می‌نوشد، باکتری‌های دهان او وارد شیر می‌شوند و وقتی به یخچال برمی‌گردند، باکتری‌ها در داخل آن تکثیر می‌شوند. تنها در صورتی می توان از رشد باکتری ها جلوگیری کرد که شیرخشک در یخچال نگهداری نشود یا حرارت داده شود، بنابراین سعی کنید شیرخشک را به اندازه ای که کودک مصرف می کند تهیه کنید.

نگهداری شیر خشک آمادهنگهداری شیر خشک آماده

مسمومیت با شیرخشک

مسمومیت غذایی نوعی عفونت معده و روده است. این وضعیت در نتیجه خوردن غذاهای فاسد یا سمی که معمولاً آلوده به باکتری هستند رخ می دهد. سالمونلا، شیگلا و استافیلوکوک شایع ترین باکتری های مسمومیت غذایی هستند و از عوامل اصلی مسمومیت غذایی در نوزادانی هستند که با شیر خشک تغذیه می شوند.

علائم مسمومیت با شیرخشک

در زیر علائم مسمومیت با شیرخشک آورده شده است.
  • سپس
  • استفراغ در نوزادان
  • اسهال (که ممکن است حاوی چرک، مخاط و حتی خون باشد)
  • از دست دادن اشتها و بی حوصلگی غیر طبیعی

اقدامات لازم در زمان مسمومیت کودک

اگر علائم مسمومیت به خصوص اسهال و استفراغ در کودک شما باقی ماند، حتما به پزشک مراجعه کنید. این بیماری باعث کم آبی سریع بدن می شود و می تواند خطرناک باشد. در این بین به موارد زیر توجه کنید:
  • ابتدا دمای بدن نوزاد را اندازه بگیرید و ببینید آیا کودک شما تب دارد یا خیر.
  • مدفوع کودک خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که چرک، مخاط یا حتی خون وجود ندارد.
  • فرزندتان را بخوابانید و سعی کنید به او آب با مقدار کمی نمک و شکر حل شده در آن بدهید. (کم و آرام)

مسمومیت با شیرخشکمسمومیت با شیرخشک

حرف آخر

علاوه بر وجود مواد مغذی فراوان در شیر مادر، شیردهی نیز برای مادران بسیار مهم است. به طوری که کمبود آهن و احتمال ابتلا به پوکی استخوان، سرطان و … در مادران شیرده نسبت به سایر مادران کمتر است. بنابراین تا حد امکان به کودک خود شیر بدهید. آیا برای تغذیه کودکتان از شیر خشک هم استفاده می کنید؟ لطفا تجربیات و نظرات خود را در بخش بنویسید “ارسال نظر” با ما شرکت کنید و با جومیت ارتباط برقرار کنید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا