مطالب

علت عرق کردن زیاد در بارداری چیست و چگونه باید مدیریت شود؟

جومیت خدمات مادر و کودک – تعریق زیاد در دوران بارداری به خصوص در سه ماهه اول و آخر و حتی بعد از زایمان طبیعی است، چه در طول روز و چه در شب. تعریق در این دوران به دلیل تغییرات هورمونی است، در حالی که تعریق بعد از زایمان به دلیل خلاص شدن از شر آب اضافی بدن است. در این مقاله به علت تعریق زیاد در دوران بارداری و راه های کاهش آن می پردازیم.

در جومیت می توانید با روش های درمان یبوست در دوران بارداری و مواد غذایی برای سلامت جنین آشنا شوید.

علت تعریق زیاد در بارداری

عرق کردن در دوران بارداری، مانند داغ شدن دست و پا، هموروئید، خونریزی لثه و آکنه، یک علامت طبیعی در دوران بارداری است. زنان باردار در سه ماهه اول، سه ماهه سوم و بعد از زایمان ممکن است دچار گرگرفتگی، تعریق زیاد در طول روز و تعریق شبانه شوند. دلیل تعریق زیاد در دوران بارداری این است که زنان باردار دچار نوسانات شدید هورمونی و افزایش فشار خون می شوند. در دوران بارداری میزان استروژن در بدن تغییر می کند و این تغییرات غده هیپوتالاموس را که وظیفه تنظیم دمای بدن را بر عهده دارد گیج می کند به طوری که حتی در دمای 21 درجه سانتی گراد هم احساس گرما می کنید. این غده برای کاهش حرارت بدن را مجبور به تعریق می کند تا دمای بدن را پایین بیاورد و بدن را خنک کند. البته افزایش متابولیسم و ​​متابولیسم در بدن یکی دیگر از عوامل تعریق است.
توجه: اگر تعریق در زنان باردار با تب، ضربان قلب سریع، فشار خون بالا یا علائم دیگر همراه باشد، حتما باید به پزشک مراجعه کنند.

توجه: فراوانی و شدت تعریق در طول روز، به خصوص عرق سرد شبانه، در زنان متفاوت است. به عنوان مثال، برخی از زنان به دلیل تعریق زیاد شبانه غرق در عرق از خواب بیدار می شوند، در حالی که یک زن باردار دیگر ممکن است یک یا دو بار عرق شبانه را تجربه کند.

روش های درمان تعریق بیش از حد در دوران بارداری

1. آب و مایعات طبیعی بنوشید

برای حفظ و افزایش درصد آب در بدن باید مراقب نوشیدن آب و مایعات طبیعی سرد باشید. زیرا با تعریق مقدار زیادی آب در بدن کاهش می یابد و این مشکل باعث ضعف و سرگیجه می شود. با نوشیدن آب کمتر عرق خواهید کرد و بوی کمتری خواهید داشت، پس حتماً یک بطری آب سرد همراه داشته باشید و مرتب آب بنوشید، مخصوصاً اگر در هوای گرم ورزش می کنید، پس تا احساس تشنگی یا درد خود صبر نکنید. دهان خشک
توجه: برای اطمینان از میزان مناسب آب در بدن می توانید به ادرار خود توجه کنید. اگر ادرار شما سفید یا زرد کم رنگ است، سطح هیدراتاسیون شما کافی است.

تعریق زیاد در دوران بارداری و نوشیدن آب  تعریق زیاد در دوران بارداری و نوشیدن آب

2. از نور خورشید و گرما دور بمانید

سعی کنید در معرض نور خورشید قرار نگیرید و در محیط هایی با تهویه مطبوع بمانید.

3. از فعالیت در گرما خودداری کنید

سعی کنید فعالیت های خود را صبح زود یا بعد از ظهر که هوا خنک تر است انجام دهید تا کمتر عرق نکنید و احساس ضعف نکنید.

4. دوش گرفتن

اگر می توانید به راحتی به دستشویی بروید، مرتب دوش بگیرید و از صابون آنتی باکتریال استفاده کنید.

5. لباس های خنک، گشاد و روشن بپوشید

در دوران بارداری لباس مناسب انتخاب کنید خیلی مهمه حتما لباس های گشاد با الیاف طبیعی بپوشید تا بدنتان بتواند نفس بکشد. علاوه بر این، لباس زیر نخی نیز به تنفس بدن شما کمک می کند. از پوشیدن لباس های تیره خودداری کنید زیرا گرما را جذب می کنند. اگر می توانید چند لایه لباس بپوشید، بنابراین می توانید آنها را در بیاورید یا در صورت امکان یک لایه بپوشید.

6. استراحت کافی داشته باشید

داشتن یک برنامه منظم، زمان خواب و استراحت کافی به عملکرد صحیح و بهتر هیپوتالاموس کمک می کند. پس سعی کنید در ساعت مشخصی به رختخواب بروید و خود را برای خواب آماده کنید. به طور طبیعی روش صحیح خوابیدن در دوران بارداری همچنین توجه داشته باشید

7. خوابیدن روی حوله

سعی کنید روی حوله بخوابید، زیرا این کار باعث جذب عرق اضافی بدن شما می شود.

8. داشتن برنامه غذایی مناسب

خوردن سویا، فیبر غذایی، کلسیم، ویتامین های B، C و D و رعایت رژیم غذایی مناسب در دوران بارداری به کاهش تعریق (به خصوص تعریق شبانه) به خصوص در سه ماهه اول بارداری کمک می کند. از خوردن غذاهای چرب، تند و تند، شیرینی جات، قهوه، چای (غذاهای حاوی کافئین)، سیگار و الکل خودداری کنید.
تعریق زیاد در دوران بارداریتعریق زیاد در دوران بارداری

9. از پنکه استفاده کنید

داشتن یک فن کوچک قابل حمل به خنک شدن بدن و تبخیر عرق کمک می کند.

10. از پودر بچه بدون طلق استفاده کنید

پودر بچه یا پودر بدون تالک را به قسمت هایی از بدن که مستعد ساییدگی هستند بمالید، رطوبت را جذب کرده و از سوختن آن نواحی جلوگیری کنید.

11. تهویه مناسب در اتاق خواب ایجاد کنید

با استفاده از پنکه یا تهویه مناسب یا با باز کردن پنجره، دمای اتاق خود را خنک نگه دارید تا تعریق شبانه کاهش یابد و خوابی آرام داشته باشید.

تعریق زیاد در دوران بارداریتعریق بیش از حد در دوران بارداری

12. او تمرین می کند

ورزش در دوران بارداری برای همه خانم ها توصیه می شود؛ از نشستن در یک مکان خودداری کنید. عدم تحرک و نشستن مداوم باعث افزایش شدت تعریق می شود. ورزش منظم عملکرد بدن را بهبود می بخشد و به تنظیم هورمون ها کمک می کند که به نوبه خود اختلال عملکرد هیپوتالاموس را کاهش می دهد. شنا می تواند گزینه مناسبی باشد.
توجه: توجه داشته باشید که قبل از ورزش حتما با پزشک خود در مورد نوع و شدت ورزش مشورت کنید.

در همین زمینه مقاله ورزش در دوران بارداری را در جومیت بخوانید.

حرف آخر

یکی از مهم ترین دوران زندگی یک زن دوران بارداری است که همیشه با تغییراتی در روح و جسم مادر همراه است. تغییرات هورمونی و افزایش متابولیسم از واکنش های دوران بارداری در بدن مادر است و این تغییرات باعث بروز علائمی مانند تعریق زیاد در دوران بارداری می شود. با کسب آرامش در دوران بارداری می توان تا حدودی از شدت این علائم کاسته و از استرس بارداری نیز جلوگیری کرد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا