مطالب

حمله سایبری چیست و با چه اهدافی انجام می‌شود؟

جومیت خدمات فناوری – مارتین لیبیکی، در جنگ اطلاعاتی چیست؟ او می نویسد: «تلاش برای درک مفهوم جنگ اطلاعاتی مانند این است که از چند نابینا بخواهیم قسمت های مختلف یک فیل را لمس کنند و بگویند که چه موجودی را لمس می کنند. «جنگ اطلاعاتی نیز شامل بخش‌های مختلفی است». با ظهور انقلاب اطلاعاتی که دامنه وسیع و تأثیرات گسترده ای دارد، سبک جدیدی از جنگ به نام جنگ اطلاعاتی به وجود آمد و به دنبال آن تهدیدات جدیدی مانند حملات سایبری به وجود آمد. در واقع حمله سایبری توسط دنیای اطلاعات شکل می گیرد و بر اساس قوانین حاکم بر اطلاعات است. پس از آن به تعریف حمله سایبری و جزئیات آن می پردازیم.

حمله سایبری حمله سایبری

حمله سایبری چیست؟

جنگ سایبری یا جنگ مجازی جنگی است که توسط طرفین به عنوان هکر یا هکر از طریق رایانه یا شبکه های رایانه ای به ویژه اینترنت در فضای مجازی به راه می افتد. هدف از این نوع جنگ، تخریب سیستم های اطلاعاتی و ارتباطی مهم و حیاتی است.

نبرد مجازینبرد مجازی

فضای مجازی یا فضای مجازی؟

نکته مهمی که در اینجا باید به آن اشاره کرد، تفاوت دنیای مجازی با فضای مجازی است. فضای مجازی مجموعه ای از سیستم های اجتماعی است که بر اساس فضای مجازی، ابزارهای ارتباطی و فناوری اطلاعات شکل می گیرد. بنابراین می توان گفت که فضای مجازی نوعی ابزار فناوری اطلاعات و ارتباطات است که انسان در تعاملات اجتماعی خود از آن استفاده می کند و در نتیجه این ارتباطات، سیستم های اجتماعی شکل می گیرد و به طور کلی به این سیستم ها فضای مجازی می گویند. در واقع فضای مجازی همان قاعده فضای واقعی را دارد.

امروزه تحلیلگران نظامی حوزه مجازی را به عنوان یک حوزه جدید در عرصه جنگ می شناسند. هر روز بر اهمیت این منطقه در مسائل نظامی افزوده می شود.

از آنجایی که امروزه بخش عمده ای از اقتصاد و سیاست همه کشورها اعم از خدمات عمومی و خصوصی، بانکی، حمل و نقل، تولید و غیره به عملیات کامپیوتری وابسته است و به همین دلیل تهدیداتی در قالب شبکه های کامپیوتری و مخابراتی صورت می گیرد. . فضای مجازی به طور فزاینده ای قوانین خاص خود را دارد، اما به دلیل عدم وجود قوانین بین المللی و ناشناخته بودن منبع حمله، فضای امن و ایده آلی برای حمله سایبری ایجاد شده است. به همین دلیل است که هر کشوری به خود اجازه می دهد در جنگ سایبری علیه کشور دیگری شرکت کند.

حمله سایبری حمله سایبری

حملات هکرهای الکترونیکی

هکرها یا هکرها عواملی هستند که در حملات سایبری دخالت دارند. هکرهای آنلاین انواع مختلفی دارند که در زیر به 4 دسته اشاره می کنیم.

1) هکرهای کلاه سفید

هکرهای کلاه سفید می گویند که آنها در واقع متخصصان شبکه هستند که می توانند موانع امنیتی شبکه را دور بزنند، اما هیچ خرابکاری انجام نمی دهند و تنها هدف آنها یافتن آسیب پذیری های شبکه و گزارش آنها به مقامات برای حل آن چالش ها است.

2) هکرهای کلاه سیاه

هکرهای کلاه سیاه کسانی هستند که با هدف سرقت اطلاعات، جاسوسی یا انتشار ویروس ها و ایجاد اختلال در سیستم به طور کلی به رایانه قربانی دسترسی پیدا می کنند.

3) هکرهای کلاه خاکستری

هکرها یا هکرها کسانی هستند که ممکن است گاهی قوانین را زیر پا بگذارند، اما همیشه به اندازه هکرهای کلاه سیاه قصد ایجاد هرج و مرج را ندارند. هکرهای کلاه خاکستری معمولاً مهارت ها و اهداف مشابهی با هکرهای کلاه سفید دارند، اما بدون اجازه به هر سیستم یا شبکه ای حمله می کنند و به آن نفوذ می کنند.

4) مزاحمان با کلاه صورتی

افرادی که برنامه نویسی بلد نیستند و فقط برای جلب توجه دیگران و برنامه های دیگران هک یا نفوذ می کنند لازم به ذکر است که تعداد این نوع هکرها در بین هکرها زیاد است.

دزدان دریاییدزدان دریایی

انواع حملات سایبری

در بحث امنیت 3 رکن اساسی وجود دارد که هدف نهایی آن برقراری امنیت است. این سه رکن عبارتند از:

1) محرمانه بودن داده ها

این به معنای محافظت در برابر افشای داده ها و جلوگیری از خواندن، دسترسی و کپی کردن مخفیانه اطلاعات توسط افراد غیرمجاز است.

2) یکپارچگی داده ها

این به معنای محافظت از داده ها در برابر جعل است. این بدان معنی است که هیچ کس نمی تواند آن را تغییر دهد یا جعل کند، اطلاعات را دستکاری یا تغییر دهد.

3) در دسترس بودن

یعنی خدمات باید در هر ساعت از شبانه روز در دسترس باشد و هیچ گونه وقفه ای در شبکه و تبادل اطلاعات ایجاد نشود.

طبقه بندی حملات سایبری

هر یک از اهداف فوق در برابر تهدیدات و حملات آسیب پذیر هستند. در زیر مواردی از حملات سایبری را بر اساس نوع حمله ارائه می دهیم.

حملات با هدف نقض محرمانه بودن:

  • انگلی
  • تجزیه و تحلیل ترافیک

حملات با هدف به خطر انداختن یکپارچگی:

  • اصلاحیه
  • مبدل کردن
  • راه اندازی مجدد

حملاتی با هدف ایجاد اختلال در دسترسی:

آسیب پذیری های کلیدی در دفاع در برابر حملات سایبری

از جمله نقاط ضعفی که در دفاع از حمله سایبری می توان به آن اشاره کرد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1) هویت و مکان مهاجم را نمی توان به سرعت تأیید و شناسایی کرد.

2) نمی توان قصد مهاجم را مشخص کرد.

3) حملات سایبری از پیش برنامه ریزی شده قابل شناسایی و شناسایی نیستند.

4) تلفات پس از جنگ قابل بررسی و ارزیابی نیست.

بالاخره…

جنگ بالکان را می توان اولین حمله سایبری دانست. از بزرگترین حملات سایبری نیز می توان به حمله سایبری به فروشگاه های زنجیره ای Target در سال 2013، افشای Altrix (شرکت فعال در حوزه بازاریابی) و سرقت یک میلیارد رمز عبور از شرکت امنیتی فعال در حوزه اطلاعات اشاره کرد. فناوری “دهه امنیتی” در آگوست 2014 اشاره کرد. جالب است بدانید که روسیه یکی از قوی ترین کشورها در زمینه حملات سایبری است.

در این مقاله سعی بر این شد که شما خواننده گرامی را با مفهوم حمله سایبری آشنا کنیم و به اختصار شما را با جزئیات و مفاهیم مورد استفاده در حمله سایبری آشنا کنیم. نظرات خود را در مورد در انتهای این صفحه و از طریق بخش “ارسال نظر” تجربیات خود را با ما در میان بگذارید و به جومیت های همکار ما بپیوندید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا